AREPA LUNCH-BRUNCH

Het populairste gerecht uit Venezuela & Colombia

 

MENU

Heerlijk verse maisbroodjes.

Eerste zondag van de maand geniet van een Zuid-Amerikaanse gerecht met je familie of vrienden.

 

2 maisbroodjes met vulling

Avocado

Zwarte bonen

Witte kaas

Draadje rundvlees

Boter

Pittige saus

Avocado saus (guasacaca)

                      

Glutenvrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Prijs p.p € 15


Bel voor reservering 020-320 29 51 of mail naar info@tascabellota.com

Elke 1ste zondag van de maand. van 12:00 t/m 15:00 uur
7 NOV, 5 DEC

 

bij Tasca Bellota Bickerswerf 2, Bickerseiland. Amsterdam


“Het woord Arepa komt mogelijk uit het gebied van de Cumanagoto. Sommige taalkundigen geven aan dat het woord arepa afkomstig is van het inheemse
woord erepa, dat de Cumanagotos - een Caribische stam die in het noordoosten van Venezuela woonde - maïs noemden, een basisingrediënt bij de bereiding van dit voedsel. Volgens een andere versie zou het woord arepa kunnen komen van aripo, een soort licht gebogen plaat, gemaakt van klei, die door de inheemse bevolking werd gebruikt om maïsbloemdeeg te koken.


In het begin van de 19e eeuw in Venezuela en Colombia, is er in elke regio en bij elke familie een eigen recept om de arepa te maken, die tegenwoordig erg populair is en wordt beschouwd als een zeer representatief icoon van de Venezolaanse en Colombiaanse gastronomie en cultuur.”